top of page

Premiär för Comtes de Champagne Grand Cru Blanc de Blancs 2007

Premiär för Comtes de Champagne Grand Cru Blanc de Blancs 2007


Champagne Taittinger ägs och drivs idag av familjen Taittinger, som ett av få Champagnehus där familjemedlemmarna vars namn pryder etiketten fortfarande har en aktiv roll. Comtes de Champagne skapades som en hyllning till grevarna i Champagne 1952, och är ett av de tidigaste exemplen av Blanc de Blancs. Den 35:e årgången av den mytonspunna cuvéen från Champagne Taittinger lanseras den 17:e augusti.


Druvorna till Comtes de Champagne 2007 kommer från Grand Cru-byarna Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil-sur-Oger och Oger i Côte des Blancs. Efter en sen vår och en sval sommar kom solen fram i augusti, i tid för att druvorna kunde nå perfekt mognad. Skörden började den 30:e augusti. Efter separat vinifiering av endast första pressningen lagrades 5 % av vinet på små, franska ekfat under fyra månader, som byts ut vart tredje år. Flaskorna lagrades sedan i svalkan i de Världsarvsklassade kalkstenskällarna i Saint-Nicaise i Reims, innan de såg dagens ljus.

Årgång 2007 kännetecknas av en citrusdriven stil dominerad av citron, med inslag av anjoupäron, hasselnötter, mineral, knivskarp fräschör och fin mousse med ljuvligt lång eftersmak. 2007 är redan tillgänglig men har en syra och mineralitet som lovar en lång och positiv utveckling i källaren.

Den 35:e årgången av Comtes de Champagne har redan uppmärksammats som en av de allra bästa hittills, med bland annat 98/100 poäng av James Suckling.

Comtes de Champagne är en av de mest mytomspunna vinerna från Champagne, och i Sverige har Comtes de Champagne bland annat varit en del av Nobelfestligheterna. Importör i Sverige sedan mer än 20 år är We & Wine.

Comtes de Champagne Grands Crus Blanc de Blancs 2007 lanseras på det exklusiva sortimentet den 17:e augusti (750 ml, 1200 sek, # 90301). Observera, lanseringen har flyttats från initiala 3:e augusti.

Dela


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

DRINKRECEPT

Comments


bottom of page