top of page

The Macallan presenterar Edition No.4The Macallan presenterar stolt Edition No.4 – en ny limiterad utgåva och den fjärde delen i den innovativa Edition-serien. Edition No.4 förkroppsligar hantverket och den banbrytande designen som återfinns i The Macallans nya destilleri och demonstrerar även den whiskyexpertis varumärket innehar sedan 1824.

Edition No.4 utforskar tillverkningsprocessen bakom whiskyn och blottlägger detaljerna för total transparens. No.4 fortsätter berättelsen om The Macallans exceptionella ekfat, skickligheten och kunskapen i urvalsprocessen som krävs för att få fram whiskyns smak, arom och karaktär.


Edition No.1 och Edition No.2 fokuserade på det specifika fatets inverkan på smaken, Edition No.3 på de olika aromerna som bygger whiskyns karaktär. Edition No.4 framhäver whiskyns struktur, med paralleller till konstruktionen av The Macallans nya destilleri och det extensiva arbetet som sker vid framställningen av The Macallan single malt.

Valet av ekfat är den enskilt största bidragande faktorn till den enastående kvalitet, naturliga färg, distinkta smak och arom som karakteriserar The Macallan. För Edition No.4 har The Macallans Master Distiller handplockat fat som reflekterar en modern smakprofil utan att förlora den traditionella sherrykaraktären.

Noggrannheten i urvalsprocessen av ekfaten möjliggör olika dimensioner eftersom varje fat bidrar med unika influenser som resulterar i överraskande aromer och karaktär. Framtagen med en kombination av europeiska och amerikanska ekfat är Edition No.4 en uppfriskande single malt med toppnoter av rund honung, söt kola och citrus.


Med inspiration från det nyinvigda destilleriet utforskar The Macallan Edition No.4 den roll ett fat spelar konstruktionsmässigt. Europeiska sherryfat från Tevasa står med sina rika noter av torkad frukt och lager av kryddigt trä och ingefärsrot för grundstommen, europeiska sherryfat från Jose y Miguel Martin och Diego Martin Rosado bidrar vidare med form i noter av torkad frukt, dadlar och fikon. Amerikanska sherryfat från Vasyma står för balanserad struktur i form av vanilj, kola och knäck medan återfyllda sherryfat, med ljus och livlig karaktär av citrus, slutligen toppar bygget.

Nick Savage, The Macallan Master Distiller, berättar: “Edition No.4 är en hyllning till The Macallans arv inom whiskytillverkning, då vi nu går in i en ny spännande era markerar No.4 sammansmältningen av historia och nya horisonter i form av två strukturella mästerverk: en anmärkningsvärd whisky och ett magnifikt nytt destilleri.” Han fortsätter: ”Det är en spektakulär single malt whisky med noter av rund honung och kola, intensiv smak av muskotnöt och kryddigt träpalett, en kraftfull smakupplevelse – som att stå i brisen på taket på det nya destilleriet i Speyside. En kombination av noggrant utvalda sherryfat frambringar unika uppfriskande kvaliteter och är en oförglömlig whiskyupplevelse.”


The Macallans nya destilleri och besökscentrum fångar passionen och andan i det hantverk som ligger bakom varje flaska och är en hyllning till det traditionsfyllda whiskyarvet i Speyside. Med en alkoholvolym på 48.4% är Edition No.4 en distinkt whisky som tänjer på gränserna och reflekterar den passion, tradition och hantverk som krävs för att skapa en perfekt whisky.

The Macallan Edition No.4

Lansering: 21 september

Pris: 899 kr

Volym: 700 ml

Alkoholvolym: 48.4%

Artikelnummer: 40317

För mer information vänligen besök: www.themacallan.com

Tasting notes:

Färg:Bränd koppar.

Doft: Honung med söt kola och äpple, apelsin med en aning ingefära och muskotnöt, robust ek, grön skog, blommiga undertoner.

Smak: Muskotnöt, kryddigt trä, grön kryddnejlika och söt vanilj.

Finish: Fruktig med ekig söthet.

För frågor vänligen kontakta:

Patriksson Communication:

Edrington:

Johanna Elshult, johanna.elshult@edrington.com


Om The Macallan

Grundat 1824 av Alexander Reid. The Macallan har genom sin enastående kvalitet och distinkta karaktär kommit att bli en av världens främsta, mest beundrade och prisade single malt-tillverkare. Destilleriet är beläget på en platå ovanför floden Spey i nordöstra Skottland och är omgivet av egendomens 150 hektar, med Easter Elchies House i centrum.


Dela


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page