top of page

Legendariska Motörhead lanserar en premium rom i Systembolagets fasta sortiment 1 december


Brittiska Motörhead slår sig in i romsegmentet med en mörk dominikansk sipping rom som lanseras i Sverige 1 december. Det sker genom Motörhead Premium Dark Rum som fick högst poäng av totalt 54 olika sorter i Systembolagets blindprovning.

Mörk rom är en av de spritsorter som ökat mest i Sverige under de senaste tre åren. Det gäller speciellt för sipping rum som helst avnjuts ren, rumstempererad eller lätt kyld. Nu lanserar det brittiska rockbandet Motörhead sin egen mörka rom.

Motörhead var länge ett av världens mest inflytelserika rockband och sångaren Lemmy Kilmister är en av rockens största legender någonsin. Än idag lever Motörheads musik, uttryck och attityd vidare i allt från heavy metal, hårdrock och blues till pop. I mer än ett decennium var svenske Mikkey Dee trummis i trion, ända fram till Lemmy Kilmisters bortgång. Bandet tog tillsammans fram en egen Motörhead whisky och vodka samt öl och vin.

– Idéen om en Motörhead rom har levt med oss i flera år, därför valde vi att också färdigställa projektet. Målet var alltid att skapa en mörk lagrad rom med riktigt hög kvalitet, säger Mikkey Dee från Motörhead. När vi skapar drycker handlar allt om rock’n’roll, smak och hantverk. Motörhead Premium Dark Rom tillverkas på Dominikanska Republiken som är ett av världens främsta länder för romtillverkning. Lagringen sker på amerikanska bourbonfat i åtta år i ett solerasystem som ger en rundare och fylligare rom med konsekvent hög kvalitet.

Motörhead Rom är en smakrik mörk ekfatslagrad rom med balanserad sötma och tydliga inslag av fat, arrak, vanilj och torkad frukt. 

Fakta Systembolagets fasta sortiment, 360 butiker.  Artikelnummer: 11450-01 Pris: 369 kr Producent: Götene Vin & Spritfabrik AB Leverantör: Brands For Fans Sweden AB Alkoholhalt: 40,0 % Ursprung: Dominikanska Republiken

419 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

DRINKRECEPT

Comments


bottom of page