top of page

Premiär för världens första High Coast Single Malt Whisky - Dálvve Sherry influencedDen 19e oktober är en stor dag i whiskyvärlden. Dálvve Sherry Influence har världspremiär och för första gången någonsin lanseras en produkt under varumärket High Coast Single Malt Whisky.

Dálvve Sherry Influence är uppföljaren till Box Dálvve Signature Malt som är en av toppsäljarna på Systembolaget. Att varumärket Box ersätts med High Coast Single Malt Whisky beror på en namnändring som vi valt att göra för att tydliggöra vårt ursprung och dess betydelse för whiskyn vi producerar.

  • –Dálvve Sherry Influence får smak och karaktär av klassisk olorososherry som lagrats under lång tid på 250 och 130 liters sherryfat. Drygt hälften av all whisky som ingår kommer från dessa hyllade sherryfat, säger Henrik Persson, som är sälj- och marknadsdirektör

Ytterligare en dimension i Dálvve Sherry Influence är att all ingående sherrylagrad whisky är rökig. Mötet mellan rök och sherry är en smakfull balansgång som brukar få whiskyentusiaster över hela världen att tända alla ljusen i kristallkronorna. Dálvve Sherry Influence uppfyller denna smakfulla balansakt på ett imponerande sätt.

Dálvve Sherry Influence 48 %

Doft: Mjuk och elegant, russin, vanilj och mogna äpplen

Smak: Mörk choklad, fikon, kanderade mandlar och plommonmarmelad

Eftersmak: En lätt rökslinga inbäddad i sherry, rågbröd och honung

Säljstart 19e oktober kl 10.00

Artikelummer 1184801

Pris 499 kr


Dela


79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page